Adventures on the road
Door: Rens
Blijf op de hoogte en volg Rens
28 Maart 2013 | Australië, Adelaide
Hier ben ik weer met een verhaal vol avontuur, het is alweer een tijdje geleden dat ik een bericht gepost heb dus ik heb weer genoeg te vertellen! Zoals jullie waarschijnlijk weten ben ik de afgelopen twee weken met een busje op pad geweest van Melbourne naar Adelaide samen met een Nederlandse jongen, een Duitse jongen en meisje en een Engels meisje. We hadden met z'n 5e een wicked-van gehuurd en zoals je wel kunt voorstellen was het niet erg comfortabel. De bus viel bijna van ellende uit elkaar maar ik ben toch van het busje gaan houden haha. Ik zei altijd: zolang hij ons naar Adelaide brengt vind ik het prima, en dat heeft ie gedaan. De accu heeft ons wel een paar keer in de steek gelaten dus we hebben een paar keer moeten duwen en startkabels moeten gebruiken maja.. part of the adverture!
De eerste 300 kilometer van de weg naar Adelaide was over The Great Ocean Road. Een erg mooie en bekende weg langs de kust waar genoeg te zien was. We hadden twee weken de tijd met de bus dus we hebben zeker de eerste week niet veel gereden en overal gestopt waar we wilden. Volgens de mensen waar we het busje van hebben gehuurd zou je met z'n 5e erin moeten kunnen slapen.. dit hebben we de eerste nacht geprobeerd maar dat was niks voor mij dus ben maar snel in een tentje gaan liggen, want die hadden we gelukkig ook. Vanaf toen heb ik alle nachten in het tentje gelegen samen met Timon en sliepen de andere 3 in de bus. Langs de weg staan overal BBQ's die je gewoon kunt gebruiken dus de eerste dag hebben we inkopen gedaan en hebben lekker en zeker ook gezond kunnen koken. Vooral de kangoeroe steak was heerlijk!
Overdag zijn we veel gestopt bij uitkijkpunten, hebben mooie wandelingen gemaakt en hebben plaatsen gezocht waar we konden overnachten. In Australie mag je namelijk niet zomaar je tentje opzetten of in een busje slapen want je kunt een boete krijgen. We hebben alle avonden een goed plekje kunnen vinden dus hebben daar geen problemen mee gehad. Ook waren er een paar gratis kampeerplekken dus daar hadden we geen zorgen dat we een boete zouden krijgen. Op die kampeerplekken zijn we erg veel andere backpackers tegen gekomen uit de hele wereld en uiteraard ook Nederlanders! Met hen gingen we dan vaak een kampvuur maken en hebben we gezellige avonden gehad met goon (goedkope en vieze backpackers wijn). Ook erg grappig om dezelfde backpackers dagen later weer honderden kilometers verder tegen te komen.
Op een dag lagen we aan het meer en er kwamen locals met hun bootje en allerlei materiaal zoals waterskies, een tube, wakeboard en noem maar op. Ze spraken ons aan en vroegen of we mee wilde varen in de boot en op de tube (opblaasbaar matras voor achter de boot). Dit aanbod sloegen we natuurlijk niet af! Ook mocht ik waterskien achter de boot. Later zijn we met hen gaan barbecueën en kregen we bier. Ze nodigde ons uit om de volgende dag bij Gary thuis te komen eten. Hij zou Australische roast maken, grote stukken kip, lam en varken in de oven en het was echt heerlijk. Daarna werden we uitgenodigd om bij een Duits echtpaar dat al jaren hier woont te slapen bij hen thuis en ook dit aanbod was niet af te slaan! Geslapen in een heerlijk bed en de volgende dag na een goed ontbijt weer op pad richting The Grampions. Dat is een natuurpark waar we drie nachten zijn geweest. Ook hier hebben we dingen bezocht, wandelingen gemaakt en leuke plekken gevonden waar we konden slapen met gezellige mensen aan een kampvuur. Na drie dagen Grampions zijn we weer terug gegaan voor nog een overnachting bij het Duits echtpaar.. het hielt maar niet op met de gastvrijheid. Onze kleren werden gewassen, we konden heerlijk douchen en met een goed gevulde maag konden we weer verder. Geweldig hoe gastvrij de mensen hier zijn.
Een ander hoogtpunt van de trip is een ruim 2 uur durende wandeling die Timon en ik hebben gemaakt langs de kust opzoek naar zeehonden. Onderweg hebben we wel 70 kangoeroes gezien en aan het einde van de wandeling waren erg veel zeehonden in het water. In de eerste week hebben we trouwens erg veel koala's gezien in het wild. Het weer is de afgelopen twee weken niet zo geweldig geweest, we hebben best veel regen gehad en koude avonden in een tentje maar ik heb gelukkig een goede slaapzak!
De Duitse en Nederlandse jongen zijn opzoek gegaan naar een boerderij omdat ze graag een paar weken op een echt Australische farm wilde zijn. Ze hadden er een gevonden op de route naar Adelaide dus daar zijn we een paar dagen geleden naartoe gereden om ze daar af te zetten. Toen we daar aankwamen vroeg farmer Jimmy of we mee wilde rijden over zijn terrein om alles te checken. De vrouwen in de auto en de mannen staant achter in de laadbak, het was een erg leuk ritje want we hebben veel gezien. Ook probeerde de boer konijnen te schieten maar hij miste. De bedoeling was dat ik met de meiden door zou rijden naar Adelaide maar we konden ook daar voor een nacht blijven dus hebben we dat gedaan. De jongens gingen ervan uit dat ze langer konden blijven op de farm maar de boer was een beetje verstrooid en gaf geen duidelijkheid dus we zijn de volgende dag gewoon weer met z'n 5e naar Adelaide gereden en hier zijn we gister aangekomen.
Ik heb nog niet zoveel van de stad gezien maar op het eerste gezicht lijkt het een erg gezellig stadje dus ik denk dat ik me hier wel vermaak de komende week. Ik blijf namelijk 1 week hier en ga dan 10 dagen de outback in naar Alice Springs. ik vertrek 4 april naar de outback en deze 10 dagen zal ik geen bereik hebben . Mijn volgende verhaal zal ongetwijfeld vol verhalen zijn over de outback tour. Ik zit nu in een bibliotheek en mijn tijd zit er bijna op, ik heb nog wel meer te vertellen maar dan zit ik hier morgen nog. ik hoop dat ik nog tijd heb om de foto's te uploaden:). Tot snel allemaal!! Cheers
28 Maart 2013 - 08:06
Je verhalen zijn echt gaaf! Heel veel plezier!! -
28 Maart 2013 - 09:36
Marlou:
Wauwii Rens!
Wat ontzettend gaaf, wat 'n mooie foto's
en wat 'n ontzettend mooi land!
Geniet er nog lekker van,
voor je het weet ben je weer terug..
Xx
28 Maart 2013 - 09:43
Suzanne Ronde:
Hey Rens,
Wauw wat een gaaf verhaal, lekker touren met allemaal nieuwe vrienden.
Die gastvrijheid die je hebt ervaren zal vast een inspiratie zijn voor wanneer je weer in Nederland bent hehe.
Heel veel plezier met de outback en ik wacht je veraheel rustig af.
Hier in Nederland is het nog steeds belachelijk koud en komt nu heeeeeeel langzaam het zonnetje een beetje door, dus je mist helemaal NIETS! -
28 Maart 2013 - 10:48
Bo:
Hey Rens,
Super gaaf man!
Mooi verhaal en foto's, ben wel beetje jaloers hoor.
Gelukkig heb je nog een tijdje voor je weer in het saaie NL bent.
Enjoy!
xxx -
28 Maart 2013 - 12:11
Simone:
Bro, mooi verhaal! Lekker comfortabel met je lange stelten in die wicked-van ;)!
De foto's zien er weer goed uit.. je verhalen zijn super om te lezen!!!!!!!!
Veel plezier in Adelaide, kijk uit voor het vuur.
Dikke kus van je zus!!!!! -
28 Maart 2013 - 14:10
Trekbert:
Lekker verhaal maat.. heel herkenbaar die gastvrijheid van die Australiërs! geniet er maar mooi van jongen.. je hebt de tijd van je leven zo te lezen!
En nu zal ik, zoals beloofd, de vragen uit je vriendenboekje beantwoorden:
Naam: Gewoon Rutger
Adres: Lazarusweg 2
Telefoonnummer: 06- trekbert
E-mail: trekbert@gaymail.anaal
Ik ben jarig op: de dag dat ik geboren ben
Wij kennen elkaar van: de spoedcursus knikkervouwen voor hindoestaanse vuurvliegen
Ik zit in groep: jes van 2
Mijn favoriete les: Les-bi
Stomste les: sexofoon-les
Mijn hobby's: hobby's, zwanenhals boetseren, gepantserde vliegtuigen vouwen, memory spelen met ingeblikte oogballen, met chinese locals door Japan reizen.
De leukste sport vind ik: bijbal-sporten
Mijn favoriete dier: Germaanse zeepaarden
Favoriete kleur: dat wit ik niet
Ik ben gek op: blonde walvissen
Mijn favoriete website: www.etisbew.nl
Favoriete programma: So You Wannabe An(us)
Favoriete muziek: Boomslingeren
Ik hou niet van: kleine bosnegertjes die AH mini's sparen
Wat wil ik later worden: Snowboard
Mijn leukste herinnering met jou: die eerste keer dat je paaseitjes zonder te kauwen inslikte, uitpoepte en na weer opnieuw op at!
28 Maart 2013 - 14:20
Hoi Rens,:
Wat een heerlijk verhaal weer en wat schrijf je leuk!
Ik heb natuurlijk je verhaal al gehoord maar leuk om te lezen hoe fijn je het hebt.
Volgende week weer een heel nieuw avontuur....!!!
We spreken je voor die tijd nog.
Liefs en dikke xxxxxxx, je moeder -
28 Maart 2013 - 17:54
Maartje:
hoi rens
Els heeft mij het verhaal voorgelezen en vond het leuk.
veel plezier nog ook van stef, papa en mama
kus Maartje -
29 Maart 2013 - 14:47
Maarten:
Hee leluk
Wat een cool avontuur. Het begint echt elke keer weer meer te kriebelen bij mij. Niet normaal hoe gaaf dat is wat jij allemaal doet! Met zijn 5n in zo’n wicktbusje is juist waar het backpacken om draait . Goeie gedachte: als het ons maar naar het einddoel brengt .
Kangoeroe gegeten ja? Awsome
Die gastvrijheid is gaaf he! Net zo gaaf om te lezen trouwens. Dat mensen je zomaar uitnodigen zonder dat je daarom vraagt. Dat heb ik ook meegemaakt en ik weet zeker dat je daar een goed gevoel aan over houdt, gaaf gevoel is dat! En zoals mijn zus zegt: dat neem je zeker mee naar Nederland.
Vet verhaal weer Rens! En heel veel plezier op de outbacktour. Heerlijk om dan ook lekker ff 10 dagen geen bereik te hebben.
Tot je volgende verhaal, kijk er weer naar uit.
01 April 2013 - 08:32
Pierre En Tineke:
Rens, super jongen, even dacht ik je vader te zien op een foto, maar je was het zelf.... Mooie foto's ook, leuk om zo met je mee te reizen zonder moe te worden, haha... Succes verder, benieuwd wat de outbacktour je brengt! -
01 April 2013 - 22:57
Charlotte:
Ha die Hein,
Zowel in geschrift als visueel een schitterende weergave van je avonturen! Ik benijd je echt joh! Voor mij ook veel herkenning van de verhalen van Laurens..haha. Die Wicked-van van Laurens en zijn reismaatje heeft het destijds ook zwaar gehad;).
Wat geweldig dat het Duitse stel jullie zo groots onthaald hebben en zelfs jullie was deed. Dit zijn onvoorstelbare dingen in Nederland.
De gastvrijheid in Aussie is idd er groot...daar kunnen wij in Nederland nog heel veel van leren.
En nu Adelaide verkennen...dat zal beslist ook heel leuk worden Rens!
Geniet er maar lekker van...en dan vanaf de 4e de outback in..dat moet ook geweldig zijn.
Back to nature met een oergevoel.
Ik kan me herinneren dat ik het eng vond dat Laurens in die dagen helemaal. Geruststelling voor paps en mams is dat al zeer vele je voor zijn gegaan en als je op de 'wegen blijft die door iedereen bereden worden komt dat helemaal goed.. Neem veel water mee.
Je foto's zijn ook erg leuk Rens. Grappig ook om te zien dat je (vlgs mij) bij dezelfde waterval staat als die waar de Assmannetjes een groespfoto hebben gemaakt destijds.
Goed Rens geniet weer lekker en ben voorzichtig hè kerel;)
Dikke doei,
Sjaan