Untitled - Reisverslag uit Darwin, Australië van Rens Ronde - WaarBenJij.nu Untitled - Reisverslag uit Darwin, Australië van Rens Ronde - WaarBenJij.nu

Untitled

Door: Rens

Blijf op de hoogte en volg Rens

14 Juni 2013 | Australië, Darwin

Beste lezers,

Het is weer hoogste tijd om jullie jaloers te maken! De afgelopen weken heb ik namelijk alleen maar leuke dingen gedaan en prachtige dingen gezien. ohja en nog steeds niet gewerkt:). Mijn vorige verhaal schreef ik aan de vooravond van de Fraser Island trip. Dit was echt de gaafste trip tot nu toe. We mochten zelf rijden in een 4x4 auto op het strand en door de bossen, hadden een super gezellige groep, leuke feestavonden en het eiland was gewoon schitterend. Ik heb geen wolkje aan de lucht gezien die 3 dagen. Met een tourgids en 5 andere auto's hebben we het eiland rond gereden, gezwommen in natural pools en vanaf een uitkijkpunt zeeschildpadden, tijgerhaaien en dolfijnen gezien.

Na deze heerlijke trip gingen we weer terug naar het hostel op Rainbow beach en gelukkig ging iedereen van de tour daar naartoe dus ook daar was het weer feest! Ook nog een paar karaoke nummers mee gepakt uiteraard! Na twee dagen pakte Dylan en ik de bus naar Agnes water, een klein plaatsje waar niet zoveel te doen was. Hier zijn we twee dagen geweest en hebben niets gedaan dus daarna met gierende banden weer verder.

Toen weer 10 uur de bus in naar Airlie Beach. Lang in de bus en auto zitten ben ik inmiddels wel gewend, de afstanden zijn zo groot dus daar ik kijk niet eens meer op tegen een lange bus reis. In Airlie Beach aangekomen zijn we ingechecked in het hostel en uiteraard kwamen we weer veel bekende tegen. In Airlie kwam Robin weer naar ons toe en vanaf daar zijn we weer met z'n 3e gaan reizen. Overdag gingen we vaak naar de lagoon (zwembad aan de zee) en in de avond vaak een biertje drinken bij het hostel of naar een kroegje. Ook gingen we regelmatig overdag en 's avonds vissen. We hebben zelfs een haai van ongeveer 50 cm gevangen maar die kregen we niet binnen omdat de lijn knapte toen we hem wilden optillen, erg jammer maar we tellen hem mee! Robin, Dylan en ik hebben zelfs ons eigen spel verzonnen genaamd; zwaaibal. Ik kan niet echt uitleggen wat het is maar neem maar van me aan dat het een geniaal spel is! Het vergt ook de nodige training dus elke dag zijn we daar mee bezig.

Vanaf Airlie een weekje later de bus gepakt naar Cairns. Ook weer een busrit van ongeveer 10 uur (peulenschil dus). Cairns was het verwachtte eindstation van Australie. Het is namelijk de meeste noordelijke bestemming van de oostkust door voor vele is het de eindbestemming of gaan ze van daaruit verder. We zouden 3 weken in Cairns blijven maar na een paar dagen en een paar mensen gesproken te hebben die er al lang zaten hebben we besloten om nog een roadtrip naar Darwin te doen, hier over zometeen meer. De dagen in Cairns zagen er ongeveer hetzelfde uit als in Airlie, relax dus. Mijn verjaardag heb ik in Cairns gevierd en heb twee top dagen gehad. Op 3 juni zijn we met 11 man gaan BBQ'en en daarna opstap gegaan. OP 4 juni zelf zijn we lekker gaan vissen, ook weer BBQ'en en naar de lagoon geweest. Ik heb erg veel felicitaties gekregen (bedankt daarvoor allemaal) en heb ook wat cadeautjes gekregen hier dus ik voelde me echt jarig. Een verjaardag om nooit meer te vergeten dus.

Vanaf Cairns zijn we een boot trip gaan doen naar de bekende Whitsunday eilanden bij het great barrier reef. We zaten op een grote boot en hebben hier twee nachten op geslapen. Overdag konden we een paar keer snorkelen en van de duikplank op de boot springen en 's avonds was het party. We zaten schijnbaar echt op de party boot maar dat was voor ons nuchtere Nederlands niet echt een succes haha. Wel vermakelijk om te zien hoe iedereen helemaal los gaat trouwens. Ook zijn we naar White haven beach geweest, het witste strand van de hele wereld. Het zand is daar zo fijn dat juweliers het gebruiken om sieraden schoon te maken. Dus op het strand lopen voelt heerlijk tussen je tenen en het is met afstand het mooiste strand dat ik ooit gezien heb! Robin was al eerder daar geweest en had met een local een 'geheim' plekje opgezocht. Hij heeft uitgelegd waar het was dus Dylan en ik zijn het gaan zoeken en hebben hetgevonden. Het was een hangmat boven in de bossen met uitzicht op het strand. Daar hebben we met z'n 2e een uurtje gelegen en echt genoten!

Omdat ik snorkelen zo mooi vond bij de boot trip wilde ik graag nog een keer een dagje snorkelen en ook een intro duik doen. Het plan is namelijk dat ik in Thailand een duikcursus ga doen maar ik wilde graag 1 duik doen in het great barrier reef. Naar een reisbureau geweest en heb een mooie dag trip geboekt. 's Ochtends vertrok de boot en kregen we duik instructies tijdens het varen. Bij de eerste locatie ben ik twee uur gaan snorkelen en bij de tweede locatie was het mijn beurt om de duik te doen. Eerst moesten we een paar basis vaardigheden laten zien en daarna konden we het water in. Erg gaaf om een keer gedoken te hebben dus heb nu al zin in die cursus in Thailand. Toch vond ik het snorkelen mooier omdat ik daar meer bij heb gezien. Maar dat is omdat het een rif is, in Thailand zie je juist weer meer met duiken. Ik kon gewoon in het water blijven liggen en ik werd wel door de golven meegenomen over het koraal heen. Er was zelfs een stukje zo ondiep dat ik het koraal net niet raakte. Als ik de avond daarvoor (nog) een bigmac had gehad lag mijn buik open haha. Helaas geen schildpadden of kleine haaien gezien maar wel andere grote en schitterende vissen.

Toen was het tijd voor de road trip naar Darwin waar we 2 dagen geleden veilig zijn aangekomen. We hebben 6 dagen gereden en hebben in totaal 3364 km afgelegd. Dat is dus van Eindhoven naar Zuid Marokko! 2 dagen flink doorgereden en de rest van de dagen hebben we het wat rustiger aan gedaan. Onderweg natuurlijk veel lol gehad en avonturen meegemaakt! We hebben een adelaar aangereden helaas, s' avonds stond er ineens een koe op de weg dus moesten we vol op de rem, door bosbranden gereden in de rook en een paar kangoeroes maar net kunnen ontwijken. We sliepen in de auto met z'n 3e dus was niet heel comfortabel maar toch wel prima geslapen, beetje jammer van de 82 muggenbulten alleen. Ook nog op krokodillen jacht geweest maar in het wild helaas niet gevonden, wel een paar in een park.

Nu hebben we nog twee dagen in Darwin, dan vliegen we terug naar Cairns om de Cape Tribulation trip te doen. De 20ste vliegen we naar Sydney en hebben we daar nog 4 dagen. Dan zit mijn Australie trip er alweer op na 4 en een halve maand. Daarna heb ik nog 3 weken in Thailand te gaan en dan ben ik 14 juli weer in ons koude kikkerlandje, nog precies een maandje dus. Ik ga met Dylan naar Thailand, toevallig hadden we dezelfde vlucht. Robin blijft nog ruim een half jaar in Australie en gaat werk zoeken. Volgens mij heb ik alles wel verteld wat ik wilde vertellen. Ik ben er denk ik ook wel in geslaagd om mensen jaloers te maken:) (sorry) Maar ik hoorde dat het weer in NL weer beter is dus jullie mogen niet klagen. Nogmaals bedankt voor de felicitaties en erg leuk dat jullie me nog steeds volgen. Tot snel weer! Cheers

• 14 Juni 2013 - 08:33

Suzanne:

Lieve Rens,
    Wat een leven! Tegek! En daarna mooi nog even naar Thailand zeg!
    Good busy!

Liefs Suzanne

• 14 Juni 2013 - 10:26

Rozanne (zus Van Dylan):

Heel leuk om jouw verhaal te lezen! Zo weten wij ook een beetje wat Dylan allemaal uitspookt daar ;-) Jullie beleven genoeg mooie dingen zo te lezen. Enjoy!!

• 14 Juni 2013 - 16:26

Maarten:

Rens,

Karaoke? Alle ramen nog wel heel daar dan? ;)
    Zwaaibal? Dus een keer raken gaan we ff veranderen in zwaaibal, of kan dat niet zonder zee :P?
    82 muggenbeten, dan werkt die muggenspray daar niet echt goed haha, of had je je mooie hoedje niet bij je ;). Nouja conclusie: het blijven kutbeesten!

Wederom een gaaf verhaal en elke keer kriebelt het bij mij ook weer en komt er weer van alles naar boven.
    Doe ff goede research over waar je in Thailand wilt gaan duiken, want dat zie je daar echt op elke hoek van de straat en ze zijn denk ik niet allemaal even goed. Dus kijk ff goed naar locatie.
    Ben benieuwd naar je verhalen straks over Thailand. Maar geniet nog ff eerst van je laatste dagen in Aussie.

Tot horens

• 14 Juni 2013 - 19:51

Eva:

Pfff dat jaloers maken is je meer dan goed gelukt! Enjoy!!!

• 15 Juni 2013 - 00:26

Charlotte:

Oh die Rens, wat zul jij genieten en als een bereisd, volwassen en werelds mens terugkeren straks! Geweldig wat jij allemaal meemaakt joh! Eigenlijk lees ik een herhaling van Laurens' reis en mede daarom vind ik het zo leuk er zoveel in te herkennen.
    Over de lagoon in Airlie Beach kan Laurens je nog wel een spannend verhaal vertellen!

Deze reis vormt je voor het leven Rens, ècht een waardevolle ervaring, reken maar!
    Al deze ervaringen en herinneringen neem je straks mooi mee in je rugzak naar huis en neemt niemand je meer af!

Te gek ook dat je nog naar Thailand gaat. Een heel andere cultuur en natuur maar beslist zeer de moeite waard volgens mij. Dat staat ook nog op mijn verlanglijstje;). Kies je wel een degelijke duikschool uit?!

Goed Rens, fijn om je ervaringen te mogen lezen en ik kijk weer uit naar je volgende verslag:)

Dikke knuffel,

Charlotte

• 15 Juni 2013 - 14:19

Simone:

Mooi weer te lezen broer, super!!! Duiken wordt gaaaf!! Nog een maand genieten en dan kom je weer lekker thuis!!! Fijn :). De rust x x x x xx x x x x x x x x xx

• 16 Juni 2013 - 12:35

Pierre & Tineke:

Jaloers wij?? Nee hoor, als jij terug komt hebben wij het nog voor de boeg en dan zit jij hier in het "boring" Geldrop.......... Heel veel plezier nog en tot over een maandje. Groetjes, Pierre & Tineke.

• 13 Juli 2013 - 02:38

Charlotte:

Ha die Renze,

Nou kerel....je laatste uurtjes als globetrotter zijn ingegaan.
    Ik hoop dat je nog enorm hebt genoten in Thailand en er veel leuke dingen hebt meegemaakt!
    Je zult binnen enkele uren het luchtruim van Nederland binnenvaren en wat zal je hartje dan toch weer snel bonken hè, als je over de Geldropse mountains vliegt, haha;)

Rens, ik wens je een héél goede, voorspoedige terugreis en wens je een welcome back packer:)

Tot gauw ziens, xxxx Charlotte